Ресторан за брза храна „Мори“

Концептот за проектот произлегува од самото име Мори кое е тесно поврзано со јапонската култура. Органските форми, флоралните мотиви и боите на природата се појавуваат на фронталниот ѕид и во поголемиот дел од ентериерот. Самото лого е дизајнирано на истиот принцип и се повторува на повеќе детали, како на часовникот и на гредата од галеријата.

Автор

  • Елена Мартиновска, Дипл.инж.арх.

Фотографија

  • Андријана Тилиќ

Година

  • 2009