Стан бр.18

Овој стан преставуваше несекојдневно доживување за нашиот тим. Дизајнот на целиот простор е инстипириран од Инвеститорката којашто се импресионира од се што е асиметрично и со неправилна форма. Целата приказна започна од аспираторот којшто е редок тип на модел на нашиот пазар, продолжува со ромбоидни ѕидни плочки во кујна и продолжува кон остатокот од просториите.
Подот исто така е редок тип на модел, односно секое парче е со криви страни и личи како рачно изработен. Користени се материјали како метал, медијапан и масивно дрво.

Автор

  • Елена Мартиновска, Дипл.инж.арх.

3д визуелизација

  • Сандра Костадинова, дизајнер
  • Славица Макаровска, M-р Арх.

Фотографија

  • Ана Малјановска

Локација

  • Скопје

Година

  • 2019