Стан бр.34

Концептот за дизајн на овој приватен простор е да се внесе свежина и боја во типичниот модерен стил за 2020 година. Користени се трендовски материјали како бетонска ѕидна обработка, медијапан, метал и текстил во сива боја. Во кујната пак приказната започнува од зелениот декоративен аспиратор од којшто произлезе зелената нијанса на медијапанските вратички и на текстилот на трпезариските столчиња. Додадовме и геометриски дизајн на подните плочки во кујна за да го постигнеме еклектичниот изглед којшто спонтано прерасна во главна карактеристика на Метатет студио.

Како и на изминатите проекти, така и овде, оставиме простор и за уметноста, овојпат искористивме фотографија од актуелната изложба на патувачка фотографија „Таму“ на Милчо Манчевски.

 

 

 

Автори

  • Елена Мартиновска, Дипл.инж.арх.
  • Ивана Пекевска, М-р Арх.

3д визуелизација

  • Ивана Пекевска, М-р Арх.

Локација

  • Скопје

Година

  • 2020