Стан бр.21

Овој стан е наменет за модерна двојка со префинет вкус, како и за нивната ќерка со своите желби и фантазии што доликуваат на нејзината возраст. Метатет студио, успеа да одговори на овој предизвик со тоа што ја осмисли детската соба со мминималистички принт со детали во розева боја кои совршено се вклопуваат со белиот мебел.
Што се однесува до дизајнот на дневниот престој, акцентот е на дизајнерскиот шанк со бронзено огледало и на шината за рефлектори којашто за ограничува кујната.

Автори

  • Елена Мартиновска, Дипл.инж.арх.
  • Маријана Николовска, М-р Арх.

Локација

  • Скопје

Година

  • 2018