Фризерски салон за деца „Мали ѕвезди“

Салонот за убавина за деца „Мали ѕвезди“ беше несекојдневен проект за Метатет студио. Во двовисинскиот простор на атрактивна локација од градот, успеавме да сместиме повеќе содржини од различен карактер. На приземјето покрај специјално дизајнираниот рецепционен пулт се наоѓаат три детски колички за потстрижување, простор за миење коса, како и простор за играње и чекање. Катот е простор за “мајка и ќерка ден” и покрај потстрижувањето се нудат услугите маникир и педикир.
Користени се топли материјали како дрво, медијапан и иверица, а ладните како метал и гипс се сведени на минимум.

Автори

  • Елена Мартиновска Дипл.инж.арх.
  • Анета Мицевска Дипл. дизајнер

Фотографија

  • Ања Калин

Локација

  • Ул.Варшавска бр.1, Скопје

Година на реализација

  • 2019