Стан бр.22

Овој проект е реновирање на двособен стан од седумдесетите, со цел да се добие трособен со утилити. Со поместувањето на кујната се добива простор за уште една спална соба, а дневната се проширува со тоа што се руши ѕидот откај терасата и се спојува со истата.
Стилот е скандинавски по барање на инвеститорката коишто совршено се вклопува со имиџот на Метатет студио. Користени се материјали како бел медијапан, иверка налик на дабово дрво, а акцентот е на кујнските плочки коишто на подот се со сина боја како долните работни елементи, доколку пак горните ѕидни плочки се шестоаголни како би завршиле направилно на страната кај што нема висечки елементи.
Користени се малку бои како портокалово столче на работната маса, и сината боја во кујната.

Автори

  • Елена Мартиновска, Дипл.инж.арх.
  • Маријана Николовска, М-р Арх.

Година

  • 2019